Julia Wróblewska - kulinarnie Kulinaria

Ale jaja!

Hej! Zbliżają się Święta Wielkanocne. Pierwsze Wielkanocne Śniadanie zjadłam już w gronie gwiazd BlogStara a także, wraz z innymi gwiazdami, dekorowałam mazurki dla Tele Tygodnia. A dla Was dziś mam przepis na moje ulubione wielkanocne danie, czyli jaja faszerowane.

Julia Wróblewska: Ale jaja! - BlogStar.pl

Potrzebujecie

jajek ugotowanych na twardo  (ja miałam 6);

majonez – 2 łyżki;

szczypiorek 2 łyżki posiekanego;

 pieczarki ok 0,5 kg

1 łyżka masła

1 cebula

sól, pieprz

Do dekoracji

ulubiona sałata   (ja lubię roszponkę bo ma małe listeczki);

rzodkiewki;

pomidorki;

szczypiorek.

Julia Wróblewska: Ale jaja! - BlogStar.pl

Pieczarki trzeba obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebulę drobno poszatkować. Masło rozpuścić na patelni i przesmażyć cebulę z pieczarkami, aż z pieczarek wyparuje cała woda.  Zdjąć z gazu, przełożyć do miski i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowane jaja obrać, przekroić wzdłuż na pół i wyjąć żółtko, które dodać do usmażonych pieczarek. Dodać majonez oraz posiekany szczypiorek i dokładnie wymieszać, jeśli potrzeba doprawić solą i pieprzem. Następnie na talerzu układamy sałatę,  w połówki jajek w miejsce po żółtku nakładamy pieczarkową masę i układamy na talerzu. Na koniec przystrajamy rzodkiewką, pomidorkami i szczypiorkiem, żeby było kolorowo. Smacznego.

 

Zobaczcie:

 

Julia Wróblewska

Julia Wróblewska to jedna z najpopularniejszych gwiazd w polskim kinie. Na dużym ekranie, zadebiutowała jako siedmiolatka w filmie "Tylko mnie kochaj", a potem szybko posypały się kolejne role. W serialu „Determinator” zagrała Julkę, w „Naznaczonym” Natalkę, świetnie poradziła sobie w rolach filmowych m.in. w „Listy do M” czy „Och, Karol 2”. Wzięła udział w popularnych show" Celebrity Splash" oraz "Dancing With the Stars. Taniec z Gwiazdami". Obecnie można ją oglądać w serialu "M jak miłość", gdzie gra Zosię.

12 komentarzy

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close