BlogStar -> Izabela Zwierzyńska -> Faszerowane jaja, nie tylko na Wielkanoc

Faszerowane jaja, nie tylko na Wielkanoc

Wielkanoc. Dla wielu z nas poza odnową duchową i przeżyciem rodzinnym liczą się również doznania smakowe. To czas specjałów przygotowywanych głównie z jajek, symbolizujących nowe życie. Na pewno znacie mnóstwo tradycyjnych przepisów (i liczę, że podzielicie się nimi pod postemSmile), a tymczasem chciałabym zaprezentować Wam przepis na JAJKA FASZEROWANE. Idealne jako przekąska nie tylko na Wielkanoc. Na ciepło smakują najlepiej.

 Izabela Zwierzyńska: Faszerowane jaja, nie tylko na Wielkanoc - BlogStar.pl

*** lista składników:

 

10-20 ugotowanych jaj

sól

pieprz

śmietana

masło

natka pietruszki ***

 Izabela Zwierzyńska: Faszerowane jaja, nie tylko na Wielkanoc - BlogStar.pl

Potrzebować będziecie kilku ugotowanych na twardo jaj. Ostudzone, w skorupce przekroić na pół i wydobyć jajeczne wnętrzności, pozostawiając puste skorupki na później. Radzę być dla nich bardzo delikatnym, a wtedy odpłacą się z nawiązką. Wydobyte jajka siekamy na drobno i wsypujemy do miski, gdzie do towarzystwa dołączą sól, pieprz (wedle uznania), łyżka (około, w zależności od ilości jaj) śmietany i posiekana pietruszka. W tzw. międzyczasie rozpuśćmy w rondelku ok 1/3 kostki masła i dolejmy do reszty ekipy. Całość, jeśli wymieszana – stanowi farsz, którym nadziewamy puste skorupki. Na koniec maczamy je w bułce tartej i smażymy na wolnym ogniu na maśle. I ot co! Pyszności!

Izabela Zwierzyńska: Faszerowane jaja, nie tylko na Wielkanoc - BlogStar.pl

Wszystkiego co najlepsze ode mnie dla Was! Smile

Komentarzy: 5 dla “Faszerowane jaja, nie tylko na Wielkanoc

  1. Jak smakują tak, jak wyglądają to… <3 ach! <3 chociaż ja najbardziej lubię pasztet z jajkiem :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>