Książka Kulturalny BlogStar

Klasyfikacja ogierów według Hanny Bakuły

; "Jak byc ogierem do konca zycia" - promocja multimedialnej ksiazki Hanny Bakuly wydanej przez Edipresse Ksiazki, Restauracja Kuznia Kulturalna, Warszawa, 2015.10.19; fot. Krzysztof Jarosz / EPOKA

Doświadczona hodowczyni ogierów, jak siebie nazywa Hanna Bakuła, dzieli się z czytelnikami swoimi obserwacjami na temat mężczyzn. Tworzy plastyczną i pełną humoru panoramę przedstawiającą ogiery całego świata, uzupełnioną o poradnik astrologiczny.

Książka Jak być ogierem do końca życia autorstwa Hanny Bakuły ukazała się 21 października nakładem Edipresse Książki.

 Ogierem według Hanny Bakuły jest mężczyzna, który postrzega kobiety przede wszystkim jako obiekty seksualne. Choć mówi się, że „wszyscy mężczyźni są tacy sami”, to ogiery różnią się między sobą. Używając słowotwórczego, charakterystycznego dla siebie języka, Hanna Bakuła prezentuje ich swoistą klasyfikację i typologię. Zaprasza czytelników do świata łączącego malarstwa i literaturę. Dzięki książce Jak być ogierem do końca życia można odnieść wrażenie przebywania w galerii z porterami, w której autorka opowiada, jak powstaje ogier, czym się charakteryzuje i w jaki sposób można go ujarzmić.  Naoglądałam się w życiu różnych gatunków koników i ogierów. Te ostatnie zawsze różnią się od swoich kolegów wielkim libido i uporem. Wałach, czyli wykastrowany ogier jest lepszy do jazdy i pracy –wyjaśnia z wrodzonym dowcipem Bakuła. 

Najnowszą książkę Hanny Bakuły można nazwać Biblioteką Ogierów. To przewodnik nie tylko dla mężczyzn, ale również dla kobiet. Kobietom zdradza szereg sposobów, jak takiego ogiera zdobyć i zatrzymać przy sobie, zaś panowie mogą się przejrzeć niczym w lustrze – odnaleźć typ, który najlepiej ich opisuje i dowiedzieć się, jak są postrzegani przez kobiety. Konieczna jednak będzie duża dawka autoironii.

 Książkę uzupełnia galeria zdjęć i filmów dostępna dzięki aplikacji Tap2C, która uruchamia się po zeskanowaniu telefonem komórkowym lub tabletem oznaczonej fotografii. Tap2C to innowacyjna aplikacja mobilna, umożliwiająca dostęp do wszystkich funkcji interaktywnego druku. Pozwala oglądać dodatkowe ekskluzywne treści, m.in. galerie fotografii i filmów. Aplikację można pobrać bezpłatnie z Google Play i AppStore. Edipresse Książki korzysta z tej aplikacji w wielu swoich projektach.

Zobaczcie relację ze spotkania autorskiego:

Jak byc ogierem_H Bakula_okladka

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

BlogStar: Klasyfikacja ogierów według  Hanny Bakuły - BlogStar.pl

fot. EPOKA/materiały prasowe

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

Dodaj komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close