Kulinaria

Kruche ciasto z budyniem i jabłkami

Kruche ciasto warto mieć zawsze pod ręką. Podobnie jam francuskie, ma tą zaletę, że można go mrozić. A wtedy, jeśli przyjdzie nam ochota na pyszny deser, jego przygotowanie nie potrwa długo. Tym razem kruche ciasto czekoladowe, połączyliśmy z jabłkami i budyniem LaughingPolecamy Wam ten mix. Przepis pochodzi z zaprzyjaźnionej z BlogStarem Kuchni niewyszukanej

BlogStar: Kruche ciasto z budyniem i jabłkami  - BlogStar.pl

Składniki  (kwadratowa blaszka o boku 23 cm)
  • Kruche ciasto  – (na oko 2 kule wielkości dużej pięści)
  • 2 jabłka
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • ½ łyżeczki masła

Ciasto, jeśli nie macie gotowego, można przygotować z tego przepisu : Kruche ciasto z rabarbarem dodając tylko 2 łyżki kakao oraz 2 łyżki kwaśnej śmietany.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, ¾ ciasta zetrzeć na tarce o bardzo grubych oczkach i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. W tym czasie obrać jabłka, pokroić na małe kawałki. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić jabłka,  posypać cynamonem i brązowym cukrem – dusić około 10 minut. Przygotować budyń waniliowy według opisu na opakowaniu. Wyjąć z piekarnika podpieczony spód, ułożyć jabłka, na jabłka wyłożyć budyń a na wierzch zetrzeć na tarce pozostałą część ciasta. Ponownie wstawić do piekarnika na 45 minut. Gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego.

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

1 komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close