BlogStar -> Mariola Bojarska-Ferenc 50+ -> Kurczak curry

Kurczak curry

Kochani oto potrawy, które gotowałam ze swoja siostrą DANUTĄ w „Pytaniu na śniadanie”. Siostra schudła 10 kg w ciągu pół roku stosując mój sposób żywienia oparty na niskiej gęstości energetycznej i wysokiej odżywczej posiłków. Wybierała produkty o niskiej zawartości tłuszczu i cukru, i wysokiej – błonnika i wody oraz witamin! Dzisiaj przepis na kurczaka, jutro reszta!

Mariola Bojarska-Ferenc 50+: Kurczak curry - BlogStar.pl

 

 

Kurczak curry

Składniki:

– 2 duże piersi kurczaka
– Puszka mleka kokosowego(duża)
– Curry zielone(kupić można w Kuchni Świata np. w warszawskiej Galerii Mokotów)

-Papryka zielona

– Papryka czerwona

– Por

– 3 marchewki

– Kiełki

– Kolendra świeża (doniczka)

– Trawa cytrynowa

– Imbir

– Oliwa do smażenia

Przygotowanie: Usmaż w woku lub na patelni kurczaka pokrojonego w kostkę i wyjmij na talerz. Następnie podsmaż pokrojone w paski warzywa na półtwardo. Do warzyw dodaj kurczaka, pastę curry do smaku i zalej wszystko kokosowym mlekiem. Gotuj do odparowania połowy mleka, dodaj do smaku trawę cytrynowa i kolendrę. Podawaj z ryżem pełnoziarnistym.
Mariola Bojarska-Ferenc 50+: Kurczak curry - BlogStar.pl

Komentarzy: 6 dla “Kurczak curry

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>