Kulinaria

Najlepsze czekoladowe brownie

Najlepszy sposób na jesienną depresję? Ciasto czekoladowe! najlepiej podane na ciepło, kiedy czekolada w środku  ciasta jeszcze nie do końca zastygła i apetycznie wypływa z każdego kawałeczka 😉 . Polecamy przepis z Kuchni Niewyszukanej.

brownie_0017a, ciasto czekoladowe,

Składniki

  • 1 kostka masła
  • 3 gorzkie czekolady, najlepiej z co najmniej 70% zawartością kakao
  • 3 jajka
  • 200 g brązowego cukru
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego
  • 3/4szklanki mąki
  • 100 g orzechów laskowych, rozdrobnionych

 Blaszkę 20×30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Aby papier dobrze przylegał, można go lekko zwilżyć lub wcześniej posmarować blaszkę niewielką ilością tłuszczu. Piekarnik rozgrzać do 160 stopni.

 Masło i 2 czekolady roztopić w kąpieli wodnej. Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym zmiksować. W trakcie miksowania dodawać roztopioną czekoladę a następnie mąkę. Na koniec wmieszać posiekane orzechy oraz posiekaną ostatnią czekoladę. Masę przełożyć do blaszki i piec około 20-25 minut. Im dłużej będziecie piec, tym bardziej ciasto będzie wyschnięte. Najlepsze brownie to takie, które jest tylko lekko poduszone na wierzchu i jeszcze półpłynne w środku, dlatego nie warto za długo przetrzymywać w piekarniku. Smacznego.

 

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

Dodaj komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close