Julia Wróblewska - kulinarnie Kulinaria

Placuszki „Kefirki”

Dziś przygotowałam coś słodkiego i bardzo pysznego – placuszki „Kefirki”.
Przepis na nie znalazłam w książce kucharskiej. Placuszki są pyszne i zdrowe. Nadają się na śniadanie, kolację albo deser.

Julia Wróblewska: Placuszki „Kefirki” - BlogStar.pl

Potrzebne składniki:
2 jajka
500 ml kefiru
200g mąki
odrobinka soli
ulubione sezonowe owoce – maliny, borówki, truskawki, wiśnie, poziomki…
cukier puder
olej do smażenia

Przygotowanie:
Trzeba połączyć mąkę, jajka, kefir i sól i utrzeć za pomocą miksera. Jeśli ciasto jest zbyt płynne, możecie dodać jeszcze odrobinkę mąki. Ciasto musi mieć konsystencje gęstej śmietany. Rozgrzać olej i smażyć małe placuszki z dwóch stron. Usmażone placki warto odsączyć na papierowym ręczniku, wtedy będą mniej kaloryczne:).

Julia Wróblewska: Placuszki „Kefirki” - BlogStar.pl

Koniecznie podawajcie jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem i ulubionymi owocami. Ja w tym przepisie wykorzystałam moje ukochane owoce – borówki i maliny.  
Smacznego i miłego oglądania.

Julia Wróblewska

Julia Wróblewska to jedna z najpopularniejszych gwiazd w polskim kinie. Na dużym ekranie, zadebiutowała jako siedmiolatka w filmie "Tylko mnie kochaj", a potem szybko posypały się kolejne role. W serialu „Determinator” zagrała Julkę, w „Naznaczonym” Natalkę, świetnie poradziła sobie w rolach filmowych m.in. w „Listy do M” czy „Och, Karol 2”. Wzięła udział w popularnych show" Celebrity Splash" oraz "Dancing With the Stars. Taniec z Gwiazdami". Obecnie można ją oglądać w serialu "M jak miłość", gdzie gra Zosię.

20 komentarzy

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close