Dorota Gardias: sprawdziłam i polecam

Pysznie i wykwintnie – moje gotowanie

Jedzenie i gotowanie jest moją pasją od dawna, o czym mało kto wie, a ja zresztą specjalnie się tym nie chwalę. Ale dziś właśnie postanowiłam się odrobinę pochwalić 🙂

Po raz pierwszy zrobiłam pstrąga. Tak naprawdę przez przypadek, ponieważ udało mi się kupić świeże pstrągi. Lubię wyzwania, więc postanowiłam przygotować pstrągi na kolację. W internecie wyszukałam przepisy. Nie trzymałam się jednego, z kilku stworzyłam mój własny. Okazuje się, że przygotowanie nieprawdę pysznej potrawy z pstrąga jest banalnie proste i, co dla mnie ważne, szybkie i mało pracochłonne.

Oto mój przepis na pieczonego pstrąga

Składniki:

  • Pstrągi wypatroszone (jeden na osobę)
  • Natka pietruszki
  • Kilka ząbków czosnku
  • Cytryna          
  • Tymianek świeży
  • Masło
  • Papryka chili
  • Oliwa

Przygotowanie: Pstrągi solimy i pieprzymy. Do środka wkładamy przepołowione ząbki czosnku, sól, pieprz, tymianek i ćwiartki cytryny. Całość skrapiamy oliwą. Zostawiamy na kilka godzin. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 220st.C. Na kilka minut przed końcem pieczenie   nakładamy na rybę pastę przygotowaną z posiekanej natki pietruszki, masła i papryczki chili i wyciśniętego czosnku. Pastę kładziemy do środka ryby oraz smarujemy skórkę. Podajemy z sałatą z sosem winegret. Jestem przekonana, że będziecie zachwyceni. Danie jest pyszne i wykwintne.

dorota-gardias-pstrag-przepis

Polecam Dorota Gardias

 

Dorota Gardias

Prezenterka i dziennikarka TVN, TVN 24, TVN Meteo, TVN Turbo. Współprowadziła wiele programów, m.in. „Projekt plaża”, „AlleZima” „Dzień dobry wakacje”. W 2009 roku wygrała IX edycję „Tańca z gwiazdami”, w 2010 roku otrzymała „Telekamerę” Tele Tygodnia. Jedna z najpiękniejszych kobiet polskiego show-biznesu, wcześniej, wielokrotnie nagradzana w wyborach miss. Miłośniczka dalekich podróży, szybkich samochodów i adrenaliny.

2 komentarze

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close