Kulinaria

Słodko i zdrowo

Desery, które smakują a do tego są zdrowe. Czy to niemożliwe? Okazuje się , że tak. Moda na zdrowe odżywianie spowodowała, że mamy nieograniczony wręcz dostęp do różnych przepisów na zdrowe bezcukrowe łakocie, które swoją słodycz zawdzięczają naturalnym sokom owocowym. Słodkie – wcale nie musi oznaczać, że niezdrowe. Wręcz przeciwnie a nowoczesne marki prześcigają się w przygotowaniu zdrowej i różnorodnej oferty.

Coraz bardziej rozpoznawalną marką na naszym kulinarnym rynku stają się produkty francuskiej marki St.Dalfour. trio st dalfour

 Słodkim odkryciem  jest  Owocowa Rapsodia St.Dalfour, wytwarzana  według tradycyjnej francuskiej receptury, mającej swój rodowód w dolinie Loary.  Owocowa Rapsodia to 100% owoców, w ich naturalnej postaci.  Słodycz nadaje jej naturalny, skoncentrowany sok owocowy zamiast tradycyjnego cukru.

 Z 18 smaków St.Dalfour –  od tradycyjnych (malina, wiśnia, żurawina,  truskawka..) po egzotyczne (imbir z pomarańczą, ananas z mango, kumquat, figa)  każdy wybierze coś dla siebie.

Owocową Rapsodię możesz wykorzystać w swojej kuchni na wiele sposobów. Oto kilka pomysłów:

Słodki smak:

  • Domowe lody: Zmieszaj równe części: bitej śmietany, naturalnego jogurtu i Owocowej Rapsodii. Pozostaw w zamrażalniku na całą noc.
  • Owocowe koktajle: Zmiksuj banan z mlekiem dodaj odrobinę Twojego ulubionego smaku Owocowej Rapsodii.

Dodatek do mięs i serów:

  • Figa i mascarpone – królewska Figa doskonale wydobędzie smak delikatnego włoskiego sera mascarpone.
  • Truskawka z kozim serem – wyrazisty w smaku kozi ser idealnie łączy się z Truskawką, co doskonale pasuje do pełnoziarnistego pieczywa.
  • Cztery owoce z serem Gruyere – pyszna kompozycja z jeżyn, malin, truskawek i wiśni i wyrazistego w smaku francuskiego ser Gruyere, a do tego świeża, zielona sałata.
  • Czarna porzeczka i kurczak – czarna porzeczka, pokrojona w plastry grillowana pierś z kurczaka i świeża sałata, to idealne połączenie na szybką i lekką przekąskę.
  • Brzoskwinia z serem Camembert – brzoskwinia, francuski ser Camembert i pełnoziarniste krakersy to dobry pomysł na wykwintną przekąskę.
  • Kumquat z mozzarellą – ciekawe połączenie pochodzącym z Chin owoców Kumquat i tradycyjnej włoskiego sera mozzarella, z dodatkiem świeżej, zielonej sałaty.

Smacznego 🙂

img-pineapple-mango img-bannana-smoothie img-chocolate-cheesecake (1) img-raspberry-01 truskawka ser kozi figa mascarpone brzoskinia camembert

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

Dodaj komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close