Julia Wróblewska - kulinarnie Kulinaria

Smaczne „Koziołki”

Witajcie Kochani. Mamy wakacje, a więc i sporo wolnego czasu. Biorę się więc za gotowanie. Dziś przygotowałam bardzo fajną, a przede wszystkim łatwą i oszczędną potrawę, którą nazywam „Koziołki”. Jeśli się nudzicie, albo chcecie zrobić kulinarną niespodziankę koleżance lub koledze, albo po prostu jesteście głodni i macie ochotę na coś smacznego – zróbcie „Koziołki”. Przyjemność gwarantowana.

P.S. – Kreatywne Przyjaciółki, czyli Śmiałe Ciastki – następnym razem przygotuję coś z Waszych przepisów, może właśnie Babeczki Sneakers 😉 bądźcie cierpliwe! A na razie „Koziołki”:

  Julia Wróblewska: Smaczne

Składniki:

– 10 dobrej jakości cienkich parówek, mogą być Berlinki

– tłuszcz do głębokiego smażenia

 Sos: Możecie przygotować dwa do wybory – rzodkiewkowy lub czosnkowy.

Sos rzodkiewkowy: kilka rzodkiewek ścieramy na tarce, dodajemy śmietanę, 2 łyżki majonezu albo serka typu „Bieluch”, sól, pieprz. Wszystkie składniki łączymy. Sos czosnkowy: czosnek miażdżymy, dodajemy majonez, jogurt naturalny i odrobinę soli i pieprzu. 

Julia Wróblewska: Smaczne

Przygotowanie:

Parówki obieramy z osłonek, kroimy na pół, a końcówki na cztery części. Rozgrzewamy olej do temperatury wrzenia i wrzucamy po kilka parówek. Pod wpływem gorąca ładnie się przyrumienią, a boki rozwiną. Wyjmujemy koziołki na bibułkę, która odsączy tłuszcz. Podajmy na ładnym talerzy, z wybranym sosem. Smacznego.

 


 

Julia Wróblewska

Julia Wróblewska to jedna z najpopularniejszych gwiazd w polskim kinie. Na dużym ekranie, zadebiutowała jako siedmiolatka w filmie "Tylko mnie kochaj", a potem szybko posypały się kolejne role. W serialu „Determinator” zagrała Julkę, w „Naznaczonym” Natalkę, świetnie poradziła sobie w rolach filmowych m.in. w „Listy do M” czy „Och, Karol 2”. Wzięła udział w popularnych show" Celebrity Splash" oraz "Dancing With the Stars. Taniec z Gwiazdami". Obecnie można ją oglądać w serialu "M jak miłość", gdzie gra Zosię.

17 komentarzy

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close