Kulinaria

Wybuchowe babeczki z czekolady

Ciekawe świąteczne desery? Może przypadnie Wam do gustu nasz pomysł na czekoladowe babeczki z serkiem mascarpone i owocem granatu Smile. Naszym zdaniem są przepyszne Wink.

BlogStar: Wybuchowe babeczki z czekolady - BlogStar.pl

Składniki na 4 babeczki:
 
12 kostek gorzkiej czekolady, 3 kostki  na 1 silikonową foremkę o średnicy 5 cm
2 żółtka
4 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka cukru wanilinowego
200 g serka mascarpone
1 owoc granatu
 
Do naczynia z gorącą wodą wstawić silikonowe foremki. Do każdej włożyć pokruszone 3 kosteczki gorzkiej czekolady. Jak czekolada się rozpuści, wyjąć z kąpieli wodnej, lekko przestudzić i jak zacznie gęstnieć, rozprowadzić ją po ściankach foremki. Wstawić do lodówki na co najmniej 4-5 godzin do całkowitego stężenia czekolady.
 
Żółtka ubić z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym na gęsty kogel-mogel, dodawać po łyżeczce serek i miksować aż całość będzie miała konsystencję puszystego kremu. Wyjąć z lodówki foremki, bardzo delikatnie zdjąć silikonowe foremki, czekoladowe babeczki napełnić puszystym kremem i posypać owocami granatu. Smacznego!

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

1 komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close