Kulinaria

Ciasto czekoladowe Roberta Sowy

Kolejny z przepisów, które znaleźliśmy w książce „Krok po kroku z Robertem Sową” . Uwaga!!! Ten przepis uzależnia 🙂

ciasto_czekoladowe_m

Składniki:

  • 6 jajek
  • 250 g drobnego cukru trzcinowego
  • 150 g czekolady min 70% kakao
  • 150 g masła
  • 100 g mąki migdałowej lub drobno zmielonych migdałów
  • 1 limonka (skórka i sok)
  • 4 łyżeczki ciemnego kakao
  • 2 łyżeczki rumu

 W mikserze ubijamy jajka z cukrem na gęstą puszystą masę. Czekoladę i masło roztapiamy w kąpieli wodnej. Ja wzięłam 100 g czekolady klasycznej oraz 50 g czekolady z kawałkami skórki pomarańczowej. Kakao przesiewamy i mieszany z mąką migdałową. Ubitą masę z jajek delikatnie łączymy z przestudzoną czekoladą, mąką migdałową z kakao, skórką i sokiem z limonki i rumem. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy do niej masę czekoladową. Pieczemy z funkcją termo obiegu w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez około 30 minut. Smacznego 🙂

 

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

Dodaj komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close