Kulinaria

Dietetyczne kulki mięsne z warzywami

Perspektywa zbliżającej się wiosny i lata oraz jeszcze będące w pamięci noworoczne postanowienia, zapewne spędzają sen z powiek tym, którzy chcieliby pozbyć się kilku nadprogramowych kilogramów Wink.

Dla tych, co mają podobne dylematy ale jednak na tyle kochają jedzenie, ze nie mogą się zmobilizować do podjęcia diety, BlogStar: Dietetyczne kulki mięsne z warzywami - BlogStar.plmamy wspaniałą wiadomość! Możesz jeść więcej i tym samym chudnąć szybciej! Niemożliwe? A jednak! Przekonuje do tego Haylie Pomroy, autorka książki „Jedz więcej i chudnij szybciej. Książka kucharska”. W książce oprócz praktycznych porad żywieniowych znajdziecie gotową do zastosowania dietę oraz 200 przepisów na potrawy, jedzenie których … przyspiesza metabolizm. Autorka podaje szczegółowe proporcje każdego z dań oraz wskazówki czym zastąpić produkty nie wszędzie dostępne. Przepisy łatwo także dostosować do diety wegetariańskiej oraz wegańskiej.  

 

Aby poznać tajniki sposobu odżywiania, dzięki któremu pozbędziecie się niechcianych kilogramów, odsyłamy do książki. A na zachętę, przepis na pyszne kotlety mięsne z warzywami, które w ramach testów przygotowaliśmy. Zapewniamy, że wyszły bardzo smaczne.  

Nasze danie poddaliśmy lekkiej modyfikacji, po oryginalny przepis musicie sięgnąć do książkiSmile

 

BlogStar: Dietetyczne kulki mięsne z warzywami - BlogStar.pl

Składniki (10 sporych kotletów)

  •  300 g mielonego mięsa z kurczaka (my użyliśmy mięsa z udek kurczaka)
  • 200 g chudej mielonej wołowiny
  • 4 garście posiekanego szpinaku
  • 1 seler naciowy – posiekany
  • 4 posiekane dymki wraz ze szczypiorkiem
  • 1 pokrojona w drobną kostkę czerwona papryka
  • 10 pokrojonych w drobną kostkę pieczarek
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżki zmielonych płatków jaglanych
  • sól morska, świeżo mielony pieprz

 Rozgrzać piekarnik do 190 stopni Celsjusza. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Blaszkę do pieczenia wyłożyć folią aluminiową i posmarować olejem. Wilgotnymi dłońmi formować z masy kulki i układać na na blasze do pieczenia. Piec ok. 40 minut, przekręcając na drugą stronę w połowie czasu pieczenia. Podawać w towarzystwie ulubionej sałaty. Smacznego.

BlogStar: Dietetyczne kulki mięsne z warzywami - BlogStar.pl

 fot. KeKi/BlogStar

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

2 komentarze

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close