Kulinaria

Gryczane naleśniki z serkiem i kremem czekoladowym

Czy  jest ktoś, kto nie lubi naleśników? Można je przygotowywać zarówno na słono jak i na słodko. Ta druga wersja o wiele bardziej przypadła nam do gustu. W oczekiwaniu na lato, zamarzyły nam się właśnie naleśniki, takie jak te, z przepisu Magdy z bloga: Bułeczka z masełkiem  . Polecamy je także Wam. Cały sekret naleśników, to idealne proporcje ciasta, aby nie było ani za gęste ani za rzadkie. Reszta, czyli farsz to już nasza własna inwencja twórcza, ale wersja serka z kremem czekoladowym proponowana przez Magdę, bardzo nam smakowała.

 BlogStar: Gryczane naleśniki z serkiem i kremem czekoladowym - BlogStar.pl
Przepis na ciasto:

  • 250 g mąki gryczanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka brązowego  cukru
  • 400 mleka ja użyłam ryżowego
  • 1 łyżka dobrej oliwy

 

Smarowidła:

  • 1 opakowanie serka naturalnego
  • 1 łyżka cukru pudru
  • krem czekoladowy ja użyłam nutelli
  • świeże truskawki
  • cukier puder

Z podanych składników przygotować ciasto i wstawić do lodówki na całą noc. Rano, na teflonowej patelni usmażyć cienkie naleśniki, posmarować serkiem oraz kremem czekoladowym. Smacznego.

 

 

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

1 komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close