Kulinaria

Mojito lub sorbet brzoskwiniowy – sposób na upały

Te dwa wakacyjne drinki, łączy dodatek mięty oraz to, że oba świetnie orzeźwiają i sprawiają, że lekko zaszumi w głowie Wink.

BlogStar: Mojito lub sorbet brzoskwiniowy – sposób na upały - BlogStar.pl
Pierwszy to sorbet brzoskwiniowy z dodatkiem białego wytrawnego wina – w wersji bezalkoholowej polecamy wodę gazowaną. Najlepsze będzie lekko musujące portugalskie Vhino Verde lub włoskie Prosecco , ilości sorbetu i wina lub wody mineralnej ustalamy sami w zależności od tego czy chcemy bardziej czy mniej słodkie. Optymalna ilość to 2 czubate łyżki sorbetu do wysokiej szklanki o pojemności 0,33 l zalane do pełna płynem, dodajemy gałązkę mięty i gotowe.
Drugi to klasyczne mojito z limonką i kruszonym lodem. Na tej samej wielkości szklankę potrzebujecie 2 łyżek brązowego cukru, 1 limonki (z połówki wyciskamy sok, drugą kroimy w ćwiartki), 2 gałązek mięty, 50 ml rumu , kruszony lód oraz woda mineralna gazowana – wersja bezalkoholowa – po prostu nie dodajemy rumu. Do szklanki wsypujemy cukier, wlewamy sok z połowy limonki oraz dodajemy 1 cząstkę limonki i listki z jednej gałązki mięty. Wszystko przez chwilę ugniatamy, następnie zapełniamy szklankę kruszonym lodem, wlewamy rum i dopełniamy wodą mineralną, dokładamy gałązkę mięty i gotowe. Zapewniamy, że z takimi drinkami łatwiej przyjdzie nam znieść panujący upał, oczywiście zalecamy umiar w ich ilości Wink

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

Dodaj komentarz

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close