Eventy

Nastrojowy Winestone

Ania Popek w towarzystwie siostry Magdaleny Krupy oraz Pawła Andersa - gospodarza spotkania i pomysłodawcy konceptu WineStone

 Marzec. Niby zwykł czwartkowy wieczór. Za oknem szaro i ponuro. Można taki wieczór spędzić w domu, hotelowym pokoju, w kinie. Ale można też wybrać się w niezapomnianą podróż dookoła świata, w poszukiwaniu smaków i niezwykłych win… 

Taką podróż obyliśmy w Hotelu Mercure Warszawa Centrum w restauracji Winestone. Amarantowe ściany, piękny wystrój, stoły zastawione pysznościami. Gości wita Paweł Anders, dyrektor projektu Winestone oraz sommelier  Kacper Woźniak.

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

Rozpoczynamy ekscytującą podróż po smakach win i idealnie komponującego się z nim jedzenia. Wśród przedstawicieli mediów, gości hotelu w podróż udają się także gwiazda BlogStara – Anna Popek i jej siostra Magdalena. Obie panie są miłośniczkami i znawczyniami kuchni, napisały już wspólnie książkę kucharską. 

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl
Ania Popek w towarzystwie siostry Magdaleny Krupy oraz Pawła Andersa – gospodarza spotkania i pomysłodawcy konceptu Winestone
BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl
Agnieszka Kalinowska PR sieci hoteli Accor, Michał Cessanis – bloger oraz dziennikarz magazynu Traveler i Anna Popek – dziennikarka i blogerka BlogStar.pl

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

Paweł Anders i Kacper Woźniak często podróżują po świecie, w poszukiwaniu najlepszych win, które sprowadzają wprost od producentów do hotelu. Tym razem goście mogli degustować wina m.in. włoskie, z południowej Afryki, francuskie oraz hiszpańskie. W sumie można było spróbować dwunastu wspaniałych win.

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

O każdym z nich goście usłyszeli barwne opowieści, ponieważ obaj gospodarze swoją pasją potrafią prawdziwie zarażać Wink. Do każdego z win serwowane były przepyszne przekąski, aromatyczne oliwy, sery i wędliny. Nam najbardziej smakowało afrykańskie białe wino Klein Constantia. Wino to było bardzo lubiane w XVIII i XIX wieku.

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

Trunek posiada barwę o kolorze białym wpadającą w złoto, orzechowy, przydymiony i kwaskowy smak. Do wina tego idealnie nadają się ryby tłuste, np. łosoś, ryby wędzone, wędliny długo dojrzewające, a nawet matiasy z ogórkiem.

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

Winestone to koncept restauracji wprowadzany przez sieć hoteli Mercure w całej Polsce. Koncepcja oparta jest na dwóch elementach:  kolekcji win (wine), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów oraz dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (stone) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Tak powstała nazwa Winestone. Goście restauracji z pewnością zachwyci pieczywo, wypiekane na miejscu oraz niezliczona różnorodność przystawek, tapas. Ucieszyła nas także możliwość zakupienia na wynos ulubionej butelki wina, oliwy czy innych wyjątkowych propozycji, sprowadzanych do Winestone prosto od ich wytwórców z całego świata. Nam do gustu najbardziej przypadły oliwki – wyjątkowe i niepowtarzalne, według nas, najlepsze w całej Warszawie Smile 

BlogStar: Nastrojowy Winestone - BlogStar.pl

 fot. KeKi/BlogStar

BlogStar

BlogStar.pl powstał z pasji. To miejsce, gdzie blogują gwiazdy. Wiele gwiazd, mnóstwo opinii, tysiące wpisów i zdjęć, ale wszystko w jednym miejscu – na BlogStar.pl. To platforma, gdzie znani i lubiani blogują, opowiadając przy okazji o swoim życiu, zainteresowaniach, modzie, pracy. Otwarcie wyrażają swoje opinie, chwalą i ganią. Szczerzy do bólu – bo tu mają do tego prawo. To też miejsce dla czytelników, fanów, wszystkich pozytywnych i zainteresowanych ludzi, którzy mogą komentować wpisy gwiazd-blogerów, dowiedzieć się o nich ciekawostek a także poznać najnowsze trendy w modzie i urodzie.

6 komentarzy

Click here to post a comment

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close