Site icon blogstar

Odkryj biowitalność w jedzeniu!

Warszawskie Studio Sante zaprezentowało innowacyjną metodę podnoszenia jakości życia i poprawy zdrowia poprzez dietę bogatą w produkty o wysokiej bioenergii. Jak mówią przedstawiciele firmy i niezależni eksperci, to milowy krok w stronę nowej jakości żywności na miarę XXI wieku.

Aleksander Kwiatkowski – Ekspert ds. Strategii i Rozwoju Biznesu, Sante

25 stycznia w Studio Sante Uzdrowisko Miejskie, nowoczesnym Spa & Wellness, a zarazem centrum edukacji prozdrowotnej odbył się event rozpoczynający wyjątkowy cykl „Odkryj zdrowie w jedzeniu”. Podczas inaugurującego spotkania mieliśmy okazję przyjrzeć się zagadnieniu biowitalności oraz przekonać się, jak niebagatelny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie ma zawarta w spożywanych przez nas pokarmach bioenergia. Okazuje się, że najwyższą biowitalność mają dziko żyjące rośliny o długim okresie wegetacji, czyli warzywa, owoce, zboża i orzechy – podstawowe surowce stosowane przez Sante. Podwyższają one potencjał energetyczny człowieka oraz zdolność do radzenia sobie z pokarmem o niskiej biowitalności.

Liza Taste – blogerka i prezenterka, Artur Świerżewski – Kucharz, Sante

Firma Sante, wprowadzając innowacje produktowe, opiera się na najnowszych osiągnięciach biofizyki, wedle których światło jako fala elektromagnetyczna i zarazem strumień fotonów ma ogromny wpływ na jakość żywności, a przez to na organizm człowieka. Z badań profesora biofizyki Fritza Albeta Poppa wynika, że na jakość pokarmu wpływa zmagazynowana w nim ilość światła w postaci fotonów oraz stopień ich synchronizacji. To biofotony odpowiadają za przebieg  kilku miliardów reakcji chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Z danych eksperymentalnych wynika, że wszelkie składniki  nienaturalne zakłócają pole biofotonów, desynchronizując je i obniżając zdolność do wprowadzania porządku w organizmie. Z tego powodu firma Sante świadomie dobiera surowce o potwierdzonej podym kątem jakości, a także rezygnuje ze sztucznych składników i dodatków: ulepszających smak, teksturę czy przedłużających trwałość produktów.

Carolina Halladin – Business Development Director, Sante

Ważnym elementem działalności Sante jest edukacja prozdrowotna i upowszechnianie wiedzy o zdrowym życiu i odżywianiu. „Odkryj zdrowie w jedzeniu” to najnowszy projekt edukacyjny firmy prezentujący najnowszą wiedzę na temat żywienia i żywności. W publikacji przeczytamy m.in. o różnicach między naturalnymi i syntetycznymi witaminami, oraz o tym, jak radykalnie poprawić stan zdrowia poprzez dietę. A wszystko to w oparciu o badania prowadzone w prestiżowych instytutach badawczych przez najwybitniejszych naukowców, w tym laureatów Nagrody Nobla. Polecamy!

fot. materiały prasowe

Exit mobile version