Site icon blogstar

Smaki Hiszpanii Klaudii Halejcio

Hiszpania to jedna z najpopularniejszych destynacji wakacyjnych wyjazdów. Piękną pogodę, rajskie plaże i niepowtarzalne widoki doceniają turyści z całej Europy i ze świata. Fanką hiszpańskich potraw, słońca i niezwykłej aury tego miejsca jest również Klaudia Halejcio. Aktorka wróciła właśnie z podróży do Katalonii, gdzie odpoczywała wraz z przyjaciółmi.

Co szczególnie zachwyciło ją w słynącej z unikalnych budowli Gaudiego i doskonałej kuchni Katalonii? „Uwielbiam smak lokalnego jedzenia Hiszpanii, zwłaszcza rewelacyjnych w tym rejonie owoców morza. W Polsce mamy zupełnie inny rytuał jedzenia – na przykład na obiad jemy na ogół pierwsze i drugie danie. W Hiszpanii bardzo popularne są z kolei tapasy. W ten sposób smakujesz różnych rzeczy: pysznych oliwek, owoców morza, czy tzw. catalonian bread. Jest to zwykła grzanka, którą obficie naciera się świeżym pomidorem i czosnkiem oraz polewa oliwą. Bardzo prosta w przyrządzeniu potrawa, a smakuje wyśmienicie.” – mówi Klaudia Halejcio.

Odpoczynek z przyjaciółmi na pobliskich plażach, podziwianie zachodów słońca i wspólne gotowanie – tak gwiazda korzystała z uroków tego malowniczego hiszpańskiego regionu. Kilka dni spędziła też w Barcelonie – stolicy Katalonii. „Zachwyciła mnie tamtejsza architektura – fantastyczne zabytki, piękne widoki. Barcelona zrobiła na mnie olbrzymie wrażenie.” – wyznaje aktorka.

Exit mobile version