Site icon blogstar

Smaczne urodziny

Z okazji 20-lecia sera Bursztyn, z grupy znanej marki polskich serów z najwyższej półki Skarby Serowara, odbyło się wyjątkowe urodzinowe przyjęcia. W warszawskiej restauracji Bursztynowa przy Nowym Świecie spotkały się gwiazdy i dziennikarze, aby celebrować to wydarzenie.

 

 

 

Olga Borys, Wojciech Majchrzak, Michał Rozkwitalski, Emilia Pożarowszczyk

 

 

 

Karolina Nowakowska

 

 

 

Magdalena Waligórska-Lisiecka i Mateusz Lisiecki,

 

Monika Jarosińska, Laura Samojłowicz

 

Monika Jarosińska, Martyna Kliszewska, Martyna Rokita

 

Monika Jarosińska, Michał Rozkwitalski Bursztynowa Bistro, dyrektor marketingu Skarby Serowara Emilia Pożarowszczyk

 

Monika Jarosińska, Eliza Gwiazda

 

 

Muzyczną gwiazdą spotkania była aktorka i piosenkarka Laura Samojłowicz, a wśród znanych osób pojawiły się m.in. Anna Korcz, Olga Borys i Wojciech Majchrzak, Karolina Nowakowska, Monika Jarosińska, Magdalena Waligórska-Lisiecka i Mateusz Lisiecki, Sylwia Wysocka,  Martyna Kliszewska, Eliza Gwiazda. Goście degustowali wyborne sery, zachwycali się zupą serowa, kaczką podawaną z purre z ziemniakami i serem oraz deserem – także z dodatkiem sera! Gospodarzem wieczoru był Michał Rozkwitalski z Bursztynowa Bistro, dyrektor marketingu Skarby Serowara Emilia Pożarowszczyk, a dobrym duchem i organizatorem wieczoru – Małgorzata Puczyłowska.

 

 

Skarby Serowara to marka, która specjalizuje się w produkcji serów dojrzewających, a największym powodem do dumy są sery długodojrzewające Bursztyn, Rubin oraz Szafir. Serom tym poświęca się dużo uwagi ze względu na bardzo długie leżakowanie, które trwa od 3 miesięcy nawet do 3 lat. Te wyjątkowe produkty pokochali już smakosze nie tylko z Polski. 

Sama restauracja Bursztynowa to miejsce stworzone przez Spółdzielczą Mleczarnię Spomlek. Tradycje mleczarskie i spółdzielcze sięgają 1909 roku, sam zakład mieści się w Radzyniu Podlaskim. Właścicielami i jednocześnie dostawcami mleka są rolnicy, których dziadkowie tworzyli spółdzielnię. „Bistro Bursztynowa to miejsce, w którym chcemy inspirować i edukować kulinarnie. O serach wiemy wszystko. Mamy wiele sprawdzonych sposobów na łączenie serów z winami, konfiturami, miodami a nawet czekoladami! Wiemy jak doskonale sery długodojrzewajace łączą się ze słodyczą w deserach, czekoladkach, lodach i wielu innych słodkościach.  Naturalnie sery te można konsumować w sposób bardziej znany jako dodatek do dań na ciepło, past, sosów i dipów” – mówią twórcy tego miejsca. 

Exit mobile version