Odkryj biowitalność w jedzeniu!

Warszawskie Studio Sante zaprezentowało innowacyjną metodę podnoszenia jakości życia i poprawy zdrowia poprzez dietę bogatą w produkty o wysokiej bioenergii. Jak mówią przedstawiciele firmy i niezależni eksperci, to milowy krok w stronę nowej jakości żywności na miarę XXI wieku.

Aleksander Kwiatkowski, Ekspert ds. Strategii i Rozwoju Biznesu, Sante

Aleksander Kwiatkowski – Ekspert ds. Strategii i Rozwoju Biznesu, Sante

Biowitalność w jedzeniu - Studio Sante 2017.01.25

25 stycznia w Studio Sante Uzdrowisko Miejskie, nowoczesnym Spa & Wellness, a zarazem centrum edukacji prozdrowotnej odbył się event rozpoczynający wyjątkowy cykl „Odkryj zdrowie w jedzeniu”. Podczas inaugurującego spotkania mieliśmy okazję przyjrzeć się zagadnieniu biowitalności oraz przekonać się, jak niebagatelny wpływ na nasze zdrowie i samopoczucie ma zawarta w spożywanych przez nas pokarmach bioenergia. Okazuje się, że najwyższą biowitalność mają dziko żyjące rośliny o długim okresie wegetacji, czyli warzywa, owoce, zboża i orzechy – podstawowe surowce stosowane przez Sante. Podwyższają one potencjał energetyczny człowieka oraz zdolność do radzenia sobie z pokarmem o niskiej biowitalności.

Liza Taste, blogerka i prezenterka, Artur Świerżewski, Kucharz, Sante

Liza Taste – blogerka i prezenterka, Artur Świerżewski – Kucharz, Sante

Firma Sante, wprowadzając innowacje produktowe, opiera się na najnowszych osiągnięciach biofizyki, wedle których światło jako fala elektromagnetyczna i zarazem strumień fotonów ma ogromny wpływ na jakość żywności, a przez to na organizm człowieka. Z badań profesora biofizyki Fritza Albeta Poppa wynika, że na jakość pokarmu wpływa zmagazynowana w nim ilość światła w postaci fotonów oraz stopień ich synchronizacji. To biofotony odpowiadają za przebieg  kilku miliardów reakcji chemicznych zachodzących w organizmie człowieka. Z danych eksperymentalnych wynika, że wszelkie składniki  nienaturalne zakłócają pole biofotonów, desynchronizując je i obniżając zdolność do wprowadzania porządku w organizmie. Z tego powodu firma Sante świadomie dobiera surowce o potwierdzonej podym kątem jakości, a także rezygnuje ze sztucznych składników i dodatków: ulepszających smak, teksturę czy przedłużających trwałość produktów.

Carolina Halladin, Business Development Director, Sante

Carolina Halladin – Business Development Director, Sante

Ważnym elementem działalności Sante jest edukacja prozdrowotna i upowszechnianie wiedzy o zdrowym życiu i odżywianiu. „Odkryj zdrowie w jedzeniu” to najnowszy projekt edukacyjny firmy prezentujący najnowszą wiedzę na temat żywienia i żywności. W publikacji przeczytamy m.in. o różnicach między naturalnymi i syntetycznymi witaminami, oraz o tym, jak radykalnie poprawić stan zdrowia poprzez dietę. A wszystko to w oparciu o badania prowadzone w prestiżowych instytutach badawczych przez najwybitniejszych naukowców, w tym laureatów Nagrody Nobla. Polecamy!

Studio Sante Basen

fot. materiały prasowe

Możesz również polubić

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close